airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Polar Fish messe sætter fokus på seminarer

Polar Fish messen, der afholdes hvert andet år i Grønland, slog i 2014 besøgsrekord. I år er der ekstra meget fokus på at skabe substantielle seminarer for de besøgende, og der vil være foredrag og debatter indenfor temaerne eksport, finansiering og rammevilkår for fiskerierhvervet under messen i Sisimiut 23.-25. september.
30. juni 2016

Omkring 50 udstillere står klar til at tage imod gæsterne til Polar Fish messen i Sisimiut i Grønland 23.-25. september. Her vil de vise nye tendenser, metoder og nyt materiel til fiskerierhvervet og andre erhverv, og denne gang har arrangørerne af messen, der sker i et samarbejde mellem Qeqqata Kommunia, Arctic Circle Business og Aalborg Kongres & Kultur Center (AKKC), valgt at sætte ekstra fokus på nogle stærke og indholdsrige foredrag, som både henvender sig til virksomheder, iværksættere og besøgende på messen.Grønlandsk eksport skal øges
Messens seminarer vil kredse om temaerne eksport, finansiering og rammevilkår for fiskerierhvervet, og der vil både være foredrag og debatter. BusinessAalborg og Artic Circle Business står bag et seminar om eksportforløb, der særligt henvender sig til lokale og nationale grønlandske virksomheder og iværksættere. En af de væsentligste forudsætninger for økonomisk udvikling i Grønland er at eksporten øges. Derfor tilrettelægges et forløb for grønlandske virksomheder, der endnu ikke har udnyttet deres fulde potentiale på eksportfronten. Der vil blandt andet blive udarbejdet skriftlige business cases med udførlige budgetter, der kan danne grundlag for at søge finansiering hos eksterne parter, banker m.m.

GrønlandsBANKEN, Greenland Venture, Greenland Business og Vækstfonden sætter fokus på vækst og eksport med deres seminar om finansiering. Her vil besøgende på messen, lokale erhvervsvirksomheder, studerende og ansatte i det offentlige få mere at vide om relevante finansieringskilder.
Derudover er der gang i planlægningen af en paneldebat om rammevilkår for fiskerierhvervet med de væsentligste aktører på området, og den grønlandske fiskeriminister Nikolaj Jeremiassen vil blandt andet deltage i den.
KNAPK vil også løbende holde foredrag og informationsmøder under messen.

Udbytterig messe for udstillerne
I 2014 besøgte 1.593 gæster Polar Fish messen, og det var et rekordstort antal. Udstillerne meldte også om stor tilfredshed, og flere kom hjem med både nye kontakter og fine ordremuligheder. I år forventes der ca. 50 udstillere på messen, og som noget nyt er en polsk virksomhed repræsenteret. Derudover vil der være udstillere fra Island, Norge, Færøerne, Danmark, Grønland m.fl.

Yderligere oplysninger kontakt direktør Bjarne Ellgaard Pedersen, Arctic Circle Business på tlf. +299 863500 eller Else Herfort, AKKC på tlf. +45 9935 5518