airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Sommerarrangementer for børn i julimåned blev en succes

Vi vil gerne vise vores taknemlighed til turisme og kultur aktørerne ifm. sommerarrangementer for børn i julimåned i dagene 27. juni – 30. juli 2016.
15. august 2016

Af Paarnannguaq Mølgaard, Forebyggelseskonsulent 

I samarbejde med Forebyggelseskonsulenter, miljøarbejdere og sagsbehandlere i Drengeprojektet i Sisimiut, har man opnået flotte resultater for de 20-35 børn der deltog.
Der har været en mulighed for børn i aldrene 7-14 år der ikke kommer til fritidshjemmet for at være med til forskellige arrangementer indenfor turisme og kultur i julimåned i Sisimiut, samt opleve naturen.
Den første uge i juli lærte børnene at danse grønlandsk polka og synge, underviseren for polka var Børn og unge konsulenten Angerlarte Enoksen, og undervisere til sang var Jakob Froberg og kollega Laura Lennert Jensen fra Musikskolen. Børnene optrådte med grønlandsk polka flere gange for turistskibe, de skabte begejstring og glæde og turisterne syntes de var så søde. Og vi vil gerne sige tak til Ivik Ostermann-Knudsen som arbejder indenfor turisme, for at gøre det muligt.
I julimåned havde børnene mest udendørsaktiviteter med fjeldklatring, fjeldture og fisketur som vi skylder taknemligheden for Sirius, da børnene fik en uforglemmelig og en af de bedste oplevelser i Julimåneden.

 

Tak til alle
Børnene fik sponseret morgenmad fra Konditoriet J/Z, vi siger tak til dem. Og tusind tak for frugter som Brugsen har givet, og tusind tak til Pisiffik som gav pålæg, og ikke mindst tak til Selvstyret for tilskuddet. Det betyder rigtig meget.
Vi vil også gerne sige tak til Sisimiut Tusaataat for at sponsere udsendelsen af programmet.
Børnene var især glade for svømmeturen hver fredag, hvor man derefter var mulighed for fysisk aktivitet på minihallen, vi siger tak til vores kollegaer fritidsinspektøren Fali Kleist og idrætskonsulenten Qillaq Banemann.
Og ikke mindst vil vi sige tak til forældrene der har samarbejdet, så deres børn kunne få lov til at opleve at udfordre dem selv i løbet af denne måned, man kan tydeligt se deres fremskridt, og vi håber at de har lært noget og fået noget ud af det.
Til sidst vil vi sige tak til de børn der har deltaget og vi håber på at se jer igen i 2017 :)