airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

To barnehjælpere fejrer 40 års jubilæum i Qeqqata Kommunia

De to barnehjælpere Sara Lennert og Sofie Mathiassen får i dag tirsdag d. 25 april overrakt Dronningens fortjenestmedalje af borgmester Hermann Berthelsen. Jubilæumsdagen bliver fejret med reception i Qeqqata Kommunias byrådssal sammen med kollegaer, familie og venner, og flere holdt taler for de to jubilarer.
25. april 2017

Under det festlige arrangement i byrådssalen takkede Borgmesteren de to jubilarer med ordene: ”Jeg vil fra Qeqqata Kommunia takke jer for jeres trofasthed og omsorg overfor vores børn i kommunen. Jeg er sikker på, at I har gjort en stor forskel I mange børns liv særligt med den stabilitet I begge har udvist”

Sara Lennert blev færdiguddannet som barnehjælper i juli måned 1976, og blev i november samme år ansat som barnehjælper i børnehaven Aleqa i Sisimiut. Sara kommer oprindelig fra Maniitsoq. I 1986 søgte Sara ansættelse i den nye institution Naalu, og fik stillingen som barnehjælper. Siden 1995 har Sara fungeret som pædagog i institutionen, idet der gang på gang blev søgt om dispensation, så Sara som erfaren barnehjælper kunne fungere i en pædagogstilling. Sara har været ansat i Naalu i 31 år.

 

Den anden barnehjælper vi fejrer i dag er Sofie Mathiassen, som begyndte sin karriere som medhjælper i vuggestuen Nuka som 18 årig. I 1979 blev Sofie færdiguddannet som barnehjælper, og arbejdede i en periode i Børnehaven Sisi og senere som dagplejer. I 1988 blev Sofie ansat i institutionen med navnet Mikisoq. Insitiutionen fik navnet Mikisoq, fordi de overtog lokaler fra butikken Polar Mikisoq. Mikisoq havde plads til 15 børn, og her arbejdede Sofie indtil institutionen lukkede i 2013 pga. pladsmangel. Sammen med samtlige børn og personalet fra Mikisoq flyttede Sofie til Uiaq, en ny integrerede daginstitution, som åbnede den 1.maj 2013, med plads til 64 børn.

 

Yderligere information

Pia Lennert
Daginstitutionschef
Qeqqata Kommunia
Mobil: (+299) 86 74 02