airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Sarfannguit indvier ny skole

6. oktober var glædens dag for Sarfannguarmiutterne, der åbnede den nye og længe ventede skole
13. oktober 2017

Tilfredse lærere og tumlende børn.

Det er scenariet til åbningsvielsen af den nye tilbygning til skolen i Sarfannguit. 

Den nye skole har været længe undervejs. Borgerne har siden 2010 ønsket at få en større skole, da den gamle er blevet for lille, og den ældste del var ramt af skimmelsvamp og måtte renoveres. Dengang havde skolen lidt over 30 skolebørn, og der var pladsmangel.
Den nye bygning er stor og lys, og med på nuværende tidspunkt 17 skolebørn, fire lærere og to medarbejdere er der rigeligt med plads. Der er seks store klasselokaler, en bibliotek, værksted, køkken og bad. Alt sammen noget, der hører en moderne skole til, og dermed egner sig mere til Atuarfitsialaks målsætninger.

Ingen flytten mere
Som start på åbningsceremonien synger skolebørnene ’Qaloorfiup Nuua’, og efter det holder Qeqqata Kommunias borgmester Malik Berthelsen en tale, og roser skolen for sin gode udsigt og opmuntrer børnene til at passe godt på deres skolegang og selve skolen.
Uddannelseschefen gav gaver og bygdebestyrelsen med skolelederen holdt taler efterfølgende. Bordet bugner med mad og kager. Fisk som børnene selv har været med til at fange og lækre kager.
- Vi er meget glade for den nye skole. Udover at den er ny og har moderne faciliteter, bliver det dejligt ikke at skulle flytte rundt mere grundet skimmelsvampen, siger skoleder Anna Lise Kreutzmann.

Arbejdet begyndte i 2015, og skolen skulle have stået klar i august 2016, men måtte udskydes, da tegningerne skulle ændres undervejs.