airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Folkeskole praktikant i borgerservicen: 'det var lærerigt!'

Det har lige været sæson for minipraktik for de ældste i folkeskolen, og for kontorpraktikant Ane-Christine har det været en lærerig periode
1. januar 0001

To ugers praktik som kontorassistent i borgerservicen i Qeqqata Kommunia , og man får tillært sig en masse ny viden.
Det kan Ane-Christine Siegstad, 15 år og elev i Minngortuunnguup Atuarfia, skrive under på.
Hun har i oktober og to uger frem været praktikant i borgerserviceafdelingen i Qeqqata Kommunia.

Ane-Christine har lært alt lige fra at sortere og pakke post, der skal sendes ud , lave pakkelister, registrere nye flyttende, lave fadererklæringer og ikke mindst servicere borgerne.
Hun har været rigtig glad for at have muligheden for at prøve den af som kontorassistent.
- Det har været sjovt. Jeg ved så stadig ikke, hvad jeg gerne vil i fremtiden, for der er så mange muligheder. Jeg kan dog godt se mig selv som kontorassistent, så det er derfor jeg har valgt det, siger Ane-Christine og tilføjer, at hendes mor også er kontorassistent.

Vekslende praktiksteder

Ane-Christine har været glad for sine ’kollegaer’ og føler, at hun er blevet budt godt velkommen. Hun får forskellige opgaver, alt efter hvad dagens arbejder byder på.
Nogle dage er mere travle, mens man andre dage ikke har så mange opgaver.
- Sidste år var jeg praktikant i Brugseni, og det var noget helt andet. Så det er godt, at man tilbyder elever at komme ud i praktik i forskellige arbejdspladser. Så får man også mere erfaring med, hvordan de enkelte arbejdspladser er og hvad man generelt arbejder med. Det er en rigtig god fordel, for så har man fået erfaring, og det kan hjælpe en til at vælge fremtidens uddannelse, slutter Ane-Christine.