airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Debat om mobning: Alle skal løfte i flok

Debatten var livlig og mange emner blev berørt, da Qeqqata Kommunia og folkeskolen sidste uge holdt debataften om mobning i folkeskolerne.
25. september 2018

Netop derfor har man inviteret borgerne og elevernes forældre til drøftelse om mobning, bagtaleri og nedgørelse.
Handleplanen er tidlig indsats, og der blev blandt andet pointeret, at samarbejdet mellem børnehave og skolerne er nødt til at blive forbedret.-

- Alle de fremmødte var enige om, at for at komme problemet til livs, er alle nødt til at samarbejde. Borgerne, forældrene og lærerne. Indsatsen skal startes allerede i børnehaven, siger en af debatarrangørerne, Helga Nielsen, der er projektkonsulent i Qeqqata Kommunia.
Hun har sammen med folkeskolerne arrangeret den særlige aften, og selv om man savnede flere af de særligt inviterede forældre, blev det en god aften.

- Debatten var god, man kunne mærke at dette problem skulle kommes til livs. Det går meget ud over børnenes trivsel at blive mobbet. En af forældrene fortalte, at hun selv blev mobbet som barn, og det gjorde meget ondt at være vidne til, at også hendes børn nu blev mobbet. For hun følte deres smerte, fortæller Helga.

Ødelæggende konsekvenser

De emner, der blev berørt, var blandt andet hvordan man reagerer på mobning, de forskellige reaktionsmønstre, tilgivelse, selvindsigt og mange flere.
- Mobning er grusomt. Det kan føre til selvmordstanker, depressioner, tillidsproblemer eller misbrugsproblemer. Det er så vigtigt, at vi er hurtige til at hjælpe og blive bedre til at henvende os, hvis vi ser nogen, der måske ikke har det så godt, siger Helga.

Aftenen endte med, at de fremmødte fik lavet frivillige arbejdsgrupper, der har til formål at lave forskellige initiativer såsom foredrag og debatmøder. Der skal også laves støttegrupper i samarbejde med forebyggelseskonsulenterne.
- Det er lovende, at borgerne selv tager initiativ til at gøre noget, for når vi løfter i flok, kan vi nå meget, slutter Helga.