airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Foreningen QILAAT afholder grønlandsk trommeaften på Maniitsoq Museum

I samarbejde med Maniitsoq Museum afholder Foreningen QILAAT arrangementet ”QILAAT – Livets rytme” med foredrag og trommesange på museet onsdag den 19. september fra kl. 18.30 til kl. 20.30.
11. september 2018

Aftenen indledes med information og foredrag ved stifter og formand af Foreningen QILAAT John Angajoq, der selv er født i Maniitsoq. I marts 2018 stiftede han sammen med en bestyrelse den grønlandske trommeforening QILAAT. Foreningen skal skabe samvær samt fremme oplysning, viden og forståelse for den grønlandske trommekultur. Desuden fokuserer foreningen på, hvordan trommens kraft og spiritualitet fortsat kan bruges i et moderne samfund. Foreningen tilbyder foredrag, workshops, udflugter med mere. Foreningen QILAAT samarbejder med Det Grønlandske Hus i København, og ønsker med tiden at samarbejde med andre grupper, organisationer, museer og foreninger i Grønland og Danmark i arbejdet omkring grønlandsk kultur og spiritualitet.

Senere på aftenen vil der være trommesange og fortællinger af Åge Larsen og John Angajoq, der gør brug af qilaat (trommen).

Der vil denne aften være en entrépris på 50 kr., som går ubeskåret til Foreningen QILAAT.

John Angajoq og Foreningen QILAAT står gerne til rådighed for et interview. Enten via Skype eller i Maniitsoq fra den 12. til den 25. september.

Flere info og kontaktoplysninger fås herunder:

Facebookgruppe: QILAAT

Hjemmeside: www. qilaat.org

Mail: qilaat2018@gmail.com eller manmusem@qeqqata.gl