airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Ros til Naalakkersuisut vedr. Kangerlussuaq

Borgmester Malik Berthelsen er glad for Naalakkersuisuts 2 seminarer i Maniitsoq fra lørdag til mandag.
20. september 2018

Naalakkersuisoq for Erhverv og Energi Aqqalu Jeremiassen holdt erhvervs- og turismeseminar i weekenden, og Naalakkersuisoq for Boliger og Infrastuktur Simon Simonsen holdt infrastrukturseminar i mandags.

På erhvervs- og turismeseminaret fortalte Naalakkersuisoq for Erhverv og Energi, at turismebranchen i Qeqqata Kommunia omsætter for hele 136 mio.kr. og har ansat svarende til 246 helårsstillinger. Arctic Circle Business oplyste, at turismetal fra Visit Greenland og Grønlands Statistik viser, at ca. 75% af regionens turisme kommer fra Kangerlussuaq. Kangerlussuaqs turisme omsætter således for mere end 100 mio.kr. og skaber 180 arbejdspladser. "Det nu blevet endnu mere tydeligt for alle, hvor stor betydning turismen har for hele Qeqqata Kommunia og hele Grønland", siger Malik Berthelsen.

Deltagerne kom med mange forslag på at få skabt endnu bedre sammenhæng mellem turismen i Kangerlussuaq og resten af kommunen. Her havde mange fokus på den nylige UNESCO optagelse og forbindelsen fra Kangerlussuaq via Sarfannguit til Sisimiut. Et kommende hvalmuseum i Maniitsoq var et andet centralt emne, som deltagerne gav Aqqalu Jeremiassen med hjem til Selvstyrets kommende turismeplan.

På infrastrukturseminaret oplyste Naalakkersuisoq for Boliger og Infrastruktur om lufthavnspakken og nødvendigheden af at forbedre trafikinfrastrukturen. Air Greenland fortalte om de negative konsekvenser for regionen, såfremt Kangerlussuaq nedlægges. Turismen i Kangerlussuaq vil ophøre og flyrejser til Sisimiut bliver længere og dyre. Maniitsoq kan se frem til kun 2 ugentlige flyforbindelser mod de nuværende 4 flyafgange samt formentlig sammen med Paamiut at blive omfattet af servicekontrakter. Simon Simonsen bakkede op om Kangerlussuaqs fremtid, hvilket alle var glade for. Malik Berthelsen roser Simon Simonsen for hans meget klare støtte til Kangerlussuaq og Simons plan om at mødes med borgerne og bygdebestyrelsen i Kangerlussuq om deres fremtid.

På begge seminarer understregede Qeqqata Kommunias sportsaktive borgmester, at ”Kangerlussuaq med sine mange veje og gode adgang til naturen samt mange adventuretilbud kan blive til Grønlands ”Club La Santa”. Jeg vil gerne rose de to Naalakkersuisut-medlemmer for at komme til vores kommune og tale med erhvervslivet og kommunen om erhvervs-, turisme- og infrastrukturudviklingen, slutter Malik Berthelsen.