airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Dronningens fortjenstmedalje til Bodil Brandt

Bodil Brandt , folkeskolelærer i Qeqqata Kommunia, blev mandag eftermiddag tildelt Dronningens Fortjenstmedalje i sølv for 40 års kommunal ansættelse. Medaljen blev overrakt af borgmester Malik Berthelsen ved en højtidelighed på kommunekontoret i Sisimiut.
1. oktober 2018Borgmester Malik Berthelsen nævnte bl.a. under sin tale "Bodil, selv om jeg selv ikke har haft dig som lærer, ved jeg, at du anser dit arbejde som lærer meget vigtigt og respektfuldt, endvidere vægter du, at dine elever respektere skolen og er engageret i deres skolegang.

Og det er på baggrund af disse egenskaber, at din arbejdsgiver og dine gamle og nye elever respektere dig for. Bodil, hvis flere af os var ligesom dig, ville man ikke være i tvivl om, at uddannelsesniveauet ville ligge højere i dag, derfor er du en del af eliten i kommunen, som er vigtigt for kommunens rollemodeller, derfor er jeg som borgmester i kommunen stolt af, at kommunen haft en som dig ansat i så mange år."

Dronningens fortjenstmedalje er den ældst eksisterende belønningsmedalje i Kongeriget Danmark. Den er indstiftet allerede i 1792 som en belønning for trofast tjeneste.