airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Uge 41: Søg tilskud til handicapugen

Naalakkersuisoq for Sociale Anliggender og Justitsområdet har fastsat temaet for dette års handicapuge til:
”At være barn til en person med fysisk/psykisk handicap"
3. oktober 2018

Temaet understreger behovet for, at støttetilbud og indsatser på handicapområdet er helhedsorienterede og flerstrengede. Således er det væsentligt at have fokus på, at en person med handicap ikke kun er en individuel person med behov for støtte. Personen er også er en del af en familie, - og det pågældende handicap har betydning for hele familien. Naalakkersuisut ønsker, at vi styrker vores fokus på familierne og sikrer, at indsatser er målrettet og tager udgangspunkt i hele familien. Dette gælder ikke mindst, når det drejer sig om børn, der vokser op med forældre, som har et handicap.

Naalakkersuisut ønsker med dette års tema at sætte fokus på netop de udfordringer, der kan være forbundet med at være barn til en person, der har et fysisk/psykisk handicap. Denne gruppe overses således ofte og vi har på nuværende tidspunkt relativt få tilbud målrettet børnene.

Naalakkersuisut håber, at et øget fokus på emnet vil bidrage til, at der lokalt opnås større forståelse og større opmærksomhed omkring eventuelle udfordringer. Det er vigtigt, at det enkelte barn og den enkelte familie opnår større forståelse fra det omkringliggende samfund samt får den nødvendige opbakning i deres hverdag.

Der er mulighed for at søge tilskud til aktiviteter og arrangementer med tilknytning til temaet i handicapugen hos Socialstyrelsen.

Ansøgningen skal være Socialstyrelsen i hænde senest d. 5. oktober 2018.

Ansøgning sendes til Socialstyrelsen pr. mail: iass@nanoq.gl eller pr. post til Socialstyrelsen, Postboks 260, 3900 Nuuk mærket “UGE 41”

Ansøgningsskema vil blive tilsendt relevante enheder.

Spørgsmål vedr. handicapugen rettes til iass@nanoq.gl tlf.nr. +299 34 66 78

Bemærk: Ansøgning om tilskud skal omhandle årets tema. Ansøgninger, som ikke gør, får afslag.

Hent ansøgningsskemaet her: Uge 41 ansøgning