airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Fjernundervisning i bygderne: Engelsk via Skype

Eleverne i Sarfannguit er startet godt med fjernundervisningsformen The Granny Cloud, hvor man via Skype lærer engelsk ved at tale med engelsktalende lærere fra andre lande. De andre bygder i kommunen er også godt startet, hvor trintestene i Napasoq er blevet markant bedre.
10. december 2018

Qeqqata Kommunia har gjort brug af The Granny Cloud (bedstemødre på internettet, red.) for at styrke bygdeelevernes engelske kundskaber.

I Qeqqata Kommunia starter engelsk i 1. klasse, men da man tit mangler engelsklærere, har man indarbejdet The Granny Cloud som en del af undervisningsmetoden i Qeqqata Kommunias bygder. Et af målene med iPadprojektet er netop også fjernundervisning, så det var ligetil at få det indopereret.

The Granny Cloud startede i Atammik og er nu spredt ud til flere af Qeqqata Kommunias bygder, og bruges blandt andet flittigt i Napasoq.

I Sarfannguit startede det i fredags, hvor 11 elever fra 4. klasse og op hver fredag i en halv time tale engelsk med lærere fra Canada eller USA. Det kan være lærere, men det er også lige så meget andre med andet baggrund, fra hele verden. Deres fællesmål er, at de har en passion med at arbejde med børn.

Højeste trintest

The Granny Cloud er en organisation baseret på frivillige engelsklærere til børn med begrænsede uddannelsesressourcer og koordineres fra Indien.

Eleverne fra de forskellige bygder har allerede fået gavn af The Granny Cloud, da man ’tvinges’ til at snakke engelsk til de engelsktalende. The GRanny Cloud har da også allerede vist sig gavne.

Trintest i Napasoq i år er nemlig de højeste i Qeqqata Kommunia i 2018.

-Vi håber også, eleverne her får gavn af det, nu snakkes der i hvert fald mere engelsk, siger skoleder i Sarfannguit, Anna Lise Kreutzmann.