airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Elever fra Qinnguata Atuarfia vinder innovationskonkurrence

Fire elever fra Kangerlussuaqs ældste klasser i grundskolen har vundet i opfinderkonkurrencen Projekt Edison 2018, hvor hovedpræmien er en rejse til hovedstævnet i Danmark.
19. december 2018

Fire dygtige elever fra Qinnguata Atuarfias 8. -10. klasse har delt førstepladsen i konkurrencen. Præmien er en rejse til Aalborg for at deltage i hovedstævnet. Lola Gundersen og Camilla Lomholt fra Qinnguata Atuarfia vandt med deres projekt om en app til at undgå madspild, samt Matti Vængtoft og Ingo Johansen, som har lavet et projekt om en mere bæredygtig mobiltelefon med udskiftelige dele og et cover i biologisk plastmateriale.

Opfinderkonkurrencen Projekt Edison 2018 er en landsdækkende opfinderkonkurrence, hvor formålet er at give eleverne muligheden for at deltage i en innovativ læringsproces og vække interesse for entreprenørskab og innovation. Undervisningen foregår tværfagligt, og eleverne arbejder selvstændigt og udfolder sig kreativt.

-Det er elevernes ideer og engagement der har båret projektet - lige fra start til slut. Eleverne har engageret sig i deres egne ideer og investeret meget tid i at udvikle og forbedre deres produkter. Projektet har fået stor opmærksomhed og anerkendelse, hvilket er meget positivt for eleverne at opleve, at det de arbejder med i skolen har værdi for andre, oplyser Morten Flø Pallesen, lærer i Qinnguata Atuarfia.

De fire elever blev vel modtaget efter deres tur til Danmark, hvor alle udrykningsfartøjer i lufthavnen var parkeret ved flyveren og dyttede, da eleverne steg ud af flyet.

Omkring 50 borgere var også mødt op for at gratulere dem.