airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Ældre fra Sisimiut i Italien

16 ældre har lige nydt en rejse til udlandet, nærmere bestemt Napoli, Italien. Qeqqata Kommunia er nemlig startet op igen med deres ældrerejser.
14. december 2018

16 heldige ældre personer fra Sisimiut rejste den 19. november til Italien.

Qeqqata Kommunia har dette år nemlig afsat midler til ældrerejsen, som startes op igen.
Og det er de ældre selv, der fik mulighed for at vælge destinationen.

-Vi afholdt et møde, hvor vi sammen med de ældre bestemte hvor turen skulle gå hen, fortæller Søren Alaufesen, afdelingsleder i Ældreområdet i Qeqqata Kommunia og en af rejseledsagerne, der talte to personer.

Man finder rejsedeltagerne via en lodtrækning, hvor man typisk får lidt over 30 ansøgninger. Her prioriterer man primært dem, der har ansøgt for første gang og vælger også nogle, der allerede har været afsted før, så det kan være et blandet hold.
Op til rejsen har der været nogen afbud, hvor andre ansøgere så har fået chancen.

Oplevelsesrig tur

Qeqqata Kommunia er på tidspunkt den eneste kommune i Grønland, der giver ældre mulighed for at rejse udenlands. Kommunen har afsat et bestemt beløb til selve rejsen og opholdet, hvor de ældre selv skal betale for resterende udgifter. Man prøver at spare mest muligt, så de ældre også kan følge med. Og de har haft en god tur.

-Vi (rejseledsagerne, red) og de rejsende har aldrig før været i Italien, så dagene gik med at gå rundt i byen, se seværdighederne, butikkerne og boderne. Vi kørte med bus med turistguide og fik set rigtig meget af Napoli og Italiens kultur, fortæller Søren Alaufesen, og tilføjer:
-Vi skulle ellers også ud og se den gamle vulkan Vesuvio, som desværre var lukket. Men udover det fik de ældre oplevet meget, og det var en meget hyggelig, tur, har flere meldt tilbage efterfølgende, slutter han.

Rejseholdet boede i bymidten i nærheden af togstationen i et gammelt hotel med antikke inventarer.

Det er ikke kun de ældre fra Sisimiut, der har været på tur. Også de ældre fra Maniitsoq og enkelte fra bygderne var i Mallorca lidt tidligere end deres ældrekollegaer fra Sisimiut.

Kommunalbestyrelsen har igen afsat midler til næste år til formålet.