airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Arctic Circle Road realiseres!

Den ihærdige indsats af kommunalbestyrelsen i Qeqqata Kommunia har båret frugt. Endelig kan vi tage det afgørende skridt for at projektere vejen mellem Sisimiut og Kangerlussuaq.
19. november 2019

Vi er glade for at parterne bag finanslovsaftalen har afsat 5 mio. DKK til projekteringen af vejen mellem Sisimiut og Kangerlussuaq.

Denne beslutning vil have en afgørende betydning for udviklingen af turismen i Qeqqata Kommunia.

Målet om at anlægge en vej mellem Sisimut og Kangerlussuaq har været et erklæret mål for Qeqqata Kommunia og ikke mindst tidligere Sisimiut Kommune. Dette mål har været forfulgt ihærdigt med troen på at vejen kan realiseres.

En vej mellem Kangerlussuaq og Sisimiut kan nu realiseres. Arctic Circle Road vil åbne et stort landområde op for turismen, på en måde som ikke er set før, på samme måde som the Golden Circle gjorde for Island; ikke mindst får lokalbefolkningen i Qeqqata Kommunia adgang til naturen som ikke er set før som giver den aktive borger endnu flere muligheder.

Qeqqata Kommunia har allerede afsat 50 mio. DKK til vej fra Kangerlussuaq til Aasivissuit og naturspor mellem Sisimiut og Kangerlussuaq, hvor vi derudover offentliggjorde rapporten ” Turismeudvikling via Arctic Circle Road” i år. Nu hvor projektet endelig kan blive realiseret vil vi på vegne af borgerne i Qeqqata Kommunia takke partierne i Inatsisartut og Naalakkersuisut. Qeqqata Kommunia vil naturligvis fortsætte arbejdet med at få anlagt vejen til Kangerlussuaq.