airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Skolerne i Qeqqata Kommunia skal give forældre besked om elevers fravær

Fra nu af skal forældrene eller elever melde fravær ved sygdom inden skoledagens start. Hvis det ikke sker, skal skolen give forældrene besked om, at eleven ikke er mødt i skolen
18. februar 2020
Dorthea Reimer-Johansen, kommunikationsmedarbejder

Respekt for skolen og hinanden

Ifølge skolernes kvalitetsrapport i november 2019 viser tallet, at enkelte skoler har for højt elevfravær og det blev besluttet, at der skal gøres noget for at nedsætte fraværet. Som en del af Qeqqata Kommunias indsatsområde ”Respekt for skolen og hinanden” vil kommunen nedsætte fravær for både lærere og elever.

Derfor har kommunen som det første skridt indført nye fraværsregler for elever. Man skal melde fravær til skolen, hvis man er syg. Hvis man ikke melder sig syg, så kontakter skolen forældrene. Det er afgørende for at have respekt for skolen og hinanden, at forældre og elever melder fravær samme morgen. Sådanne regler gælder også på arbejdsmarkedet og i andre af livets gøremål. Det er derfor uheldigt, hvis skolernes fraværsregler ikke afspejler dette.

Det er også bæredygtigt, at man interesserer sig for hinanden og er i kontakt med hinanden, hvis man ikke møder frem til aftalte mødetider. 

Sådan meddeles forældrene

Meddelelse til forældrene kan ske på mange måder. Man kan skrive via sms, mail eller ringe. Opgaven udføres af skolesekretærerne, lærerne eller skolelederne.