airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Fælles udtalelse fra kommunerne omkring skolelukninger

Landets fem kommuner følger naturligvis Naalakkersuisuts beslutning om, at folkeskolerne lukker fra fredag efter skoletid
18. marts 2020

Konkret vil dette betyde, at eleverne ikke på samme måde som normalt skal møde op i skolen fra mandag den 23. marts. Det vil dog fortsat være muligt at sende sit barn i skole, såfremt man varetager en funktion der gør, at man stadig skal på arbejde. Dette er skolernes nødberedskab. Der vil selvfølgelig blive taget de nødvendige forholdsregler omkring forsamlinger rundt om på skolerne.

I forhold til at vurdere hvilke forældre, der bliver nødt til at tage på arbejde, er dette forældrenes egen vurdering i samarbejde med deres respektive arbejdsgivere. Det betyder altså, at skolerne holdes åbne til at modtage børn af de forældre, der varetager funktioner i samfundet, som ikke lukkes nu, og som ikke kan finde anden pasning.

Det er altså fortsat lærernes opgave og pligt at møde frem i skolerne rundt omkring i landet. Herfra vil de foranstalte den nødvendige fjernundervisning, samt tage vare på netop de børn, hvis forældre fortsat har behov for pasning.

Det er for kommunerne vigtigt at understrege, at hverken børnenes læring, lærernes arbejde eller samfundet som helhed går i stå som følge af dette. Vi må i fællesskab løfte de nye opgaver som denne situation medfører. Kommunerne stoler på, at både ansvarlige lærere samt forældre vil være behjælpelige i denne ekstraordinære situation, så vi sammen får samfundets hjul til fortsat at dreje rundt.