airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Kontrakt for anlæggelse af ATV spor fra Kangerlussuaq mod Kangerluarsuk Tulleq (første fjord) er indgået

Qeqqata Kommunia og MT Højgaard har indgået kontrakt om anlæggelse af første 21 km grusvej fra Kangerlussuaq mod Tasersuaq, og har d. 1 juli 2020 underskrevet aftale med MT Højgaard for anlæggelse af ATV-spor på 102 km. fra Tasersuaq mod Kangerluarsuk Tulleq.
10. juli 2020

“Vi håber at projekteringen udføres efter planen, og anlæggelse af ATV-sporet kan være færdige til næste år. På den måde vil vi kunne komme til Sisimiut med ATV sporet til næste år”. Siger borgmester Malik Berthelsen.

Vi håber på, at den endelige godkendelse af den fornyede VVM- redegørelse for vejen mellem Kangerluarsuk Tulleq og Sisimiut (etape 2) sker i år.

Opstart af vejanlæggelse
Qeqqata Kommunia har planer om opstart af anlæggelse af grusvejen med første spadestik mandag d. 20 juli 2020 fra Kangerlussuaq v. Kellyville med Malik Berthelsen og repræsentant MT Højgaard.

I den forbindelse inviterer Qeqqata Kommunia borgere, pressen og andre interesserede til overværelse af den første spadestik for den kommende grusvej og ATV- spor mellem Sisimiut og Kangerlussuaq mandag d. 20. juli, hvor der er arrangeret buskørsel fra Kangerlussuaq til Kellyville kl. 16:30 fra terminalbygningen (busstoppestedet), og ceremonien med første spadestik er kl.17:00.

”Jeg glæder mig rigtigt meget til at vi får taget den første spadestik, så vi viser omverden, at vi nu går i gang med vejen fra Kangerlussuaq til Sisimiut. Og i den sammenhæng ser jeg frem til, at den sidste etape (etape2) fra Kangerluarsuk Tulleq til Sisimiut også bliver godkendt af Naalakkersuisut. Vores mål er at komme helt ind til Sisimiut i 2021. Jeg glæder mig rigtigt meget til at befolkningen og omverden kan komme og opleve det store flotte natur med ATV og cykel, slutter Malik Berthelsen”