airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Qinnguata Atuarfia er udpeget som årets aktive skole

Qinnguata Atuarfia i Kangerlussuaq blev udpeget som årets aktive skole ved Maligassiusiut showet, der blev afholdt lørdag d. 14 november.
23. november 2020

Hvert år hylder Paarisa, Grønlands Idrætsforbund og Elite Sport Greenland rollemodeller inden for idræt og sundhed ved Maligassiuisut Show. Prisen for årets aktive skole uddeles af Paarisa.

Ved dette års uddeling blev Qinnguata Atuarfia fra Kangerlussuaq kåret som Årets Aktive Skole. Skolen har igennem de sidste tre år arbejdet med at inddrage bevægelse i undervisningen og frikvartererne.

Faglig leder for Paarisa, Kirsten Fencker, fortæller om prisen: "Formålet med konkurrencen er at hylde og udbrede viden om gode initiativer til at fremme fysisk aktivitet, for derved at opmuntre og inspirere skoler, arbejdspladser og borgere til at gøre en forskel i deres lokalområder ved at fremme fysisk aktivitet."

På Qinnguata Atuarfia oplever de, at bevægelse i skoletiden styrker elevernes trivsel og lyst til at lære. Skolen har lagt vægt på at inddrage lærere, forældre og elever i arbejdet med at være en aktiv skole og har dermed sikret en bred opbakning til tiltaget. Qinnguata Atuarfia viser, hvordan man gennem en fælles og målrettet indsats kan blive en aktiv skole.

Fungerende skoleleder for Qinnguata Atuarfia, Dorthe Mølgaard, forklarer grundlaget for skolens fysiske aktiviteter, "Vores forskellige fag og arrangementer tager udgangspunkt i den grønlandske kultur. Der er fokus på mindst 20 minutters fysisk aktivitet hver dag, klassevis eller samlet. Dette tiltag kan kun anbefales, da jeg oplever det skaber stor glæde blandt alle involverede."

I Qeqqata Kommunia er det en vigtig målsætning, at børn, unge og voksne har mulighed for bevægelse og motion hver dag. Vi er stolte af at kunne gå foran i arbejdet med at gøre det nemmere for børn og unge at have en sund og aktiv livsstil.

Qeqqata Kommunia ønsker stort tillykke til Qinnguata Atuarfia og takker skolens medarbejdere, elever og forældre for deres store indsats. Vi håber, at prisen vil bringe motivation i Kangerlussuaq til at fortsætte det gode arbejde og samtidig inspirere flere skoler i landet til at indarbejde bevægelse som en naturlig del af skoledagen.