airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Kangerlussuaq gør sig klar til det gigantiske Extreme E race

Den nye store elektriske rallyløbsserie Extreme E valgte i 2019 en placering nær Russels gletsjer i Sandflugtsdalen ved Kangerlussuaq som det tredje løb i åbningssæsonen 2021. Løbet foregår i Sandflugtsdalen op ad Indlandsisvejen d. 28.-29. august.
10. maj 2021

 

Extreme E er i disse dage i Kangerlussuaq for at planlægge løbet i detaljer og holder borgermøde i det nye Multihus på onsdag kl. 19. Borgmester Malik Berthelsen er begejstret og med god grund.

Største markedsføringsevent i Grønland nogensinde
Hele verden følger med på TV-kanaller og sociale medier, og journalister fra verdens største medier har meldt deres ankomst til Kangerlussuaq. Interessen for det nye koncept ’docu-sport’, hvor rally-/bilsporten kombineres med dokumentarer om klimaforandringerne er enorm.
Extreme E’s åbningsløb i Saudi Arabien i påsken blev vist på TV-kanaller i 180 lande. Der var 4500 nyhedsartikler i mere end 90 lande. Mere end 87 millioner var på de sociale medier for at se og kommentere på Extreme E, heraf så 18 millioner mennesker indslag på Tik Tok.
Visit Greenland, Arctic Circle Business og Qeqqata Kommunia har et tæt samarbejde med Extreme E om, at løbet i Kangerlussuaq skal blive en endnu større markedsføringssucces. Det vil have stor betydning for at tiltrække flere turister til Grønland i de kommende mange år.

Kæmpe navne er på banen i Kangerlussuaq
Extreme E’s meget store ambitioner er til fulde blevet opnået, efter at det er lykkedes få den 7-dobbelte Formula 1 verdensmester Lewis Hamilton og de tidligere Formula 1 verdensmestre Nico Rosberg og Jenson Button blandt teamejerne bag de 9 løbsteams. Kørerne i de 9 teams er også store motorsportspersonligheder med den 9-dobbelte rallyverdensmester Sebastian Loeb og den dobbelte rallyverdensmester Carlos Sainz samt ovennævnte Jenson Button i spidsen.
I Saudi Arabien var det imidlertid den 3-dobbelte rallycross verdensmester Johan Kristoffersen sammen med den første kvindelige vinder af det australske rallymesterskab Molly Taylor, der vandt. I Extreme E løbene består hvert team af en kvinde og en mand, hvilket ikke er set før i den meget mandsdominerede motorsportsverden.

Fokus på klimaforandringer
Den nye løbsserie skal foregå 5 steder i verden, hvor klimaforandringer viser sig tydeligst. Hvert skal der være et løb inden for følgende 5 kategorier: Ørkenspredning, Stigende havniveau, Arktis, Regnskove og Gletsjerafsmeltning.

I åbningsåret er Extreme E’s program:
1. Ørkenspredning – Alula i Saudi Arabien d. 3.-4. april
2. Stigende havniveau – Lac Rose i Senegal d. 29.-30. maj
3. Arktis – Kangerlussuaq i Grønland d. 28.-29. august
4. Regnskove – Para i Amazonas i Brasilien d. 23.-24. oktober
5. Gletsjerafsmeltning – Tierra del Fuego i Argentina d. 11.-12. december

Extreme E opererer med et stort ’legacy’ program, hvor Extreme E har til hensigt at skabe ændringer ift. klimaforandringerne. Extreme E i forbindelse med Kangerlussuaq-delen lavet aftale med UNICEF Grønland, der er i gang med at udarbejde klimaundervisningsmateriale for den grønlandske folkeskole. Andre initiativer vil blive præsenteret for alverdens medier i løbsugen i august, fortæller Malik Berthelsen, der glæder sig helt vildt og løbende følger med på www.extreme-e.com