airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Foreningsdag bliver etableret

Alle interesserede foreninger, som ikke er kun sportsklubber samarbejder for at skabe en foreningsdag for alle borgere
30. marts 2023

Langrend, slalom, synge, musik, klatring, maling, kajakøvelse på udspændt rem, snescooter, bordtennis, volleyball og meget mere kan alle borgere i Sisimiut prøve den 21. april i år.

- Qeqqata Kommunia og Grønlands Idrætsforbund har en visionsaftale, og i forbindelse med det, har Qeqqata Kommunia etableret en Foreningsdag, hvor alle forbund, foreninger eller klubber skal samarbejde om åben fællesaktiviteter for borgere. Derefter kan borgere blive medlemmer i andre klubber eller foreninger, hvis de er interesserede, siger Qeqqata Kommunias Projektkonsulent Apollonie Kreutzmann.

Qeqqata Kommunia støtter Grønlands Idrætsforbundets vision om at Grønland skal være verdens mest fysisk aktive land i 2030, og ønsker at alle borgere vil få mulighed for at bevæge sig den dag.

Første prøve

Qeqqata Kommunia sammen med klubber og foreninger i Sisimiut har for første gang arrangeret et stort foreningsdag for alle borgere. Formålet er at en Foreningsdag bliver en tradition hvert år.

Qeqqata Kommunia arbejder lige nu sammen med Maniitsoq for at etablere en foreningsdag i alle byer og bygder kommunen. Kommunen håber at alle børn, unge, voksne og ældre vil være med til Foreningsdagen den 21. april 2023.

Alle arrangører for foreningsdagen er frivillige.