airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Unge Frivillige / Playmakere

GIF og Qeqqata holdte playmakercamp 2 i Maniitsoq.
1. marts 2023

GAME Greenland - Playmakercamp 2 

Grønlands Idrætsforbund og GAME Danmark (https://game.ngo) etablerede playmakere i Sisimiut og Maniitsoq i samarbejdet med Qeqqata Kommunia.
Playmakercamp 1 blev holdt sidste år i Sisimiut og Maniitsoq for at etablere unge frivillige der holder fælles aktiviteter i byen for børn mellem 8-14 år.

Der er tre forskellige zoner i playmakercampene (Street futsal, Street Dance og Game Girls Zone som er tilpasset kun for piger). Playmakercamp 1 indeholdte forskellige aktiviteter i de forskellige sportsgrene og workshop om at være rollemodel som playmaker.

På denne camp 2 samles alle playmakere fra Sisimiut og Maniitsoq i sportshallen Maniitsoq som fokus på kompetenceudvikling. Campen var også åben for nye interesserede unge til at være playmaker.
Camp 2 handlede om at kunne skabe trygge og inkluderende rammer i børnefælleskaber. Workshoppen indeholdte om børnenes trivsel, hvordan playmakerne kan være opmærksom på børnenes adfærd. Playmakerne afprøvede også forskellige legeaktiviteter og tilpasse dem til vinteren (vinterkoncept).

Playmakerne var sammen i hallen med forplejning i perioden 25.-26. februar (lørdag fra kl. 9-18 og søndag fra kl. 9-16). Unge op til 40 deltog til playmakercampen.


- Playmakerne var virkelig dygtige. Man kan godt se deres udvikling personligt og kompetencemæssigt siden de startede sidste år. De tager selv initiativer i forhold til at planlægge, samarbejde og at kunne lede forskellige legeaktiviteter. De unge frivillige er fortrøstningsfulde i fremtiden ift. frivilligt arbejde. Vi er så stolte af dem, siger Apollonie Kreutzmann, som er Projektkonsulent i Qeqqata Kommunia i samarbejdet med Grønlands Idrætsforbund.

 

Se filmklippen her https://fb.watch/i-i-8MTGIM/