airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Plejehjem Qupanuk

Qaqqaliartarfik 1, 3911 Sisimiut.
Telefon 86 48 77 - email: utoqqaat@qeqqata.glPlejehjemmet Qupanuk er beliggende på toppen af Qaqqaliartarfik med hav kik og en smuk udsigt over omgivelserne.
Plejehjemmet blev bygget i 1983 og senere udvidet i 2016, så det i dag har plads til 42 beboere og 1 aflastningsplads.
Pladserne er fordelt på en plejeafdeling, demensafdeling samt skærmet enhed.
Plejehjemmet Qupanuk har fire beboerrepræsentanter, en pårørendegruppe og en normering på 70 medarbejdere.
Derudover har plejehjemmet et Dagscenter, som aktiverer udefrakommende borgere og beboere alle hverdage i tidsrummet kl. 10:00-14:00.

Plejehjemmet Qupanuk er også et uddannelsessted for studerende indenfor sundhed, ernæring og administration. I 2019 tilmeldte Plejehjemmet Qupanuk 14 ufaglærte medarbejdere den 1-årige Sundhedshjælperuddannelse med realkompetencevurdering gennem Projekt kompetenceudvikling (PKU) – opkvalificering af ufaglærte. Praktikperioderne blev afholdt på plejehjemmet, og alle elever bestod den afsluttende eksamen. I 2020/2021 fik vi uddannet 4 sundhedshjælpere via samme ordning og i år har vi tilmeldt tre ufaglærte medarbejdere.

Plejehjemmet har et samarbejde med Københavns Universitet omkring projektet Arktisk Aldring, og har i forlængelse heraf etableret et givtigt samarbejde med Københavns Professionshøjskole, som blandt andet udbyder uddannelsen som Psykomotorisk Terapeut, og modtager løbende studerende i praktikforløb.

Plejehjemmet Qupanuk råder over en 9-personers bus med plads til 1 kørestol, som henter og bringer dagcentergæster samt bruges ved udflugter og som transportmiddel for beboere alle hverdage, og efter aftale.

To eftermiddage om ugen har plejehjemmet et lille kioskudsalg, som bestyres af en frivillig. Herudover har vi frivillige, som er besøgsvenner og hjælper ved aktiviteter såsom banko.

Mål, vision og værdier

Vi stræber efter at yde den bedst mulige pleje og omsorg for vores beboere, samt være en attraktiv arbejdsplads for personalet.

Vi tilbyder relevant undervisning til personalet, så vi hele tiden tilegner os ny viden og vokser med opgaven.

Respekt, venlighed og tolerance er grundstene i omsorgsfuld pleje, som hver dag bliver udført på plejehjemmet Qupanuk.

Plejehjemsleder Peter Mattaaq pema@qeqqata.gl

---  

Beboerrepræsentanter 2021-2022
Johanne Zethsen, Karl Berthelsen, Karen Joelsen og Haninguaq Berthelsen

 

Beboerrepræsentanter 2020-2021