airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Kursus i metoden: Familieklasse

I marts 2017 måned afsluttede 15 deltagere kurset i Familieklasse. De 15 kursusdeltagere er lærere, vejledningslærere, skolekonsulenter og skoleledere fra de tre største skoler i Qeqqata Kommunia: Minngortuunnguup atuarfia og Nalunnguarfip atuarfia i Sisimiut samt Atuarfik Kilaaseeraq i Maniitsoq. Desuden deltog en psykolog fra Qeqqani Misi.
27. marts 2017
En af ideerne bag metoden er, at familier hjælper familier, så forældre og børn er sammen med andre forældre og deres børn i Familieklassen. Det er en metode, hvor forældre deltager i skoleaktiviteter sammen med deres børn 2 gange om ugen á ca. 4 timers varighed. Formålet er, at forældre, barn og barnets lærer på forskellig vis samarbejder hen mod, at barnet får en bedre skoledag og bliver et gladere skolebarn. Målgruppen er børn, som af den ene eller anden årsag ikke trives i skolen.
Metoden stammer oprindelig fra Marlborough Family Institute i London, som nu er fusioneret med Anna Freud Center i London, hvor Peter Fonagy er direktør.

Første del af kurset blev gennemført på 5 dage i oktober måned 2016. Efter denne første del af kurset blev der oprettet familieklasser på de tre skoler, som har været i gang siden efteråret 2016.
Anden del af kurset blev gennemført på 5 dage i marts måned 2017. På anden del af kurset arbejdede kursisterne videre med deres erfaringer fra familieklasserne på de tre skoler.