airplanebooksbriefcase business cogs cross election entertainment fish house law lockmedicalpeopleselfservices socialtax

Glæde og skuffelse.

Jeg er glad for, at Inuit Ataqatigiit vil bevare lufthavnen i Kangerlussuaq.
De nye lufthavne ønskes jo anlagt i ønske om at tiltrække flere turister. Det er derfor en modsigelse, hvis en velfungerende turistlufthavn med rig udvidelsesmuligheder ikke ønskes bevaret.
13. september 2018
Vi er desuden glad for, at IA foreslår at Kangerlussuaq skal tilføjes til lufthavnspakken, selvom udmeldingen fra Naalakkersuisoq for infrastruktur lyder på, at Kangerlussuaqs fremtid først afgøres, når der er faldet en afgørelse om Nuuk og Ilulissat.

Selvfølgeligt er jeg skuffet over denne bemærkning fra Naalakkersuisoq for infrastruktur, og forstår det således, at vores ønske om at udvikle erhvervslivet i Qeqqa er mindre vigtigt i i forhold til andre.
Hvad skal vi bruge arbejdsgruppen, der skal arbejde for Kangerlussuaqs fremtid, som jeg og Simon Simonsen var enige om at nedsætte i forbindelse med vores møde i august, hvis Naalakkersuisut ikke ønsker at høre arbejdsgruppens opgaver?

Selvom mange ser Kangerlussuaq som et transitområde, så er der mange oplevelsesturister, der tiltrækkes til stedet, ligesom den er vigtigt for krydstogtskibe på grund lufthavnens regularitet. Vi er endnu mere fortrøstningsfulde for, at optagelsen af Aasivissuit-Nipisat på UNESCO-s verdensarvsliste vil tiltrække endnu flere turister.

Jeg vil derfor gerne rose IA, da de kan se, at Grønland har brug for Kangerlussuaq, og tror på, at der er gode udviklingsmuligheder i Kangerlussuaq.


Malik Berthelsen
Borgmesteri
Qeqqata Kommunia